tiistai 11. huhtikuuta 2017

DIY jalkakylpypommi

Kesää kohti kun mennään, huomio kiinnittyy kalpeisiin sääriin ja jalkateriin. Vaikka hoidankin viikottain jalkojani huolellisella pesulla, rasvauksella ja kynsien leikkaamisella, on se välillä mukava tehdä naisellisen kauniisti. Etsin pitkään kaupoista erilaisia jalkakylpysuolia, mutta korkea hinta sai minut jättämään ne suosiolla kauppaan. Aloin miettiä, mitä sellaista minulla on kotona, mitä voisin käyttää jalkakylvyissä. Sellaista mikä sopisi sekä suuhun että jalkojen hoitoon. Ja täällähän oli vaikka mitä! 

Hyviä aineksia jalkakylpyyn ovat mm.

sooda, joka liottaa kovettumia
karkea merisuola, joka imee epäpuhtauksia iholtamme
kookosöljy, joka on ihmeaine kaikkeen ihonhoitoon kosteutuksen sekä antiseptisyytensä vuoksi
(myös muut öljyt käyvät, esim. oliiviöljy)
sokeri, joka kuorii ihoa
eteeriset tai aromaattiset tuoksut, jotka luovat rentouttavan hetken
maissitärkkelys, joka sopii ns. täyteaineeksi
elintarvikeväri, joka tuo väriä elämään
sitruunahappo, joka soodan kanssa tekee jalkakylvyistä sihiseviä ja
teelehtiä tai kuivattuja ruusunterälehtiä.

Päätin tehdä jalkakylpypommeja. Niitä tuli tällä ohjeella n.14kpl silikoniseen sydänmuottiin.

1½dl sooda
½dl sitruunahappo
½ merisuola
tippa väriainetta
ruusunterälehtiä
kookosöljyä 4-5rkl niin, että massa on kuin märkää hiekkaa.


Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten öljy. Jos tahdot, voit käyttää jotain eteerisiä tai aromaattisia öljyjä pari tippaa tuoksua lisäämään. Kun seos on kuin märkää hiekkaa, painele se tiiviisti silikoniseen muottiin. Anna jalkakylpypommien kuivua ainakin yön yli. Irrota ne varovasti muotista.
Toinen hyvä ohje on hieman muunneltu versio, missä ruusunterälehtien sijaan mukaan laitoin suklaanmakuista irtoteetä 2rkl. Vähensin öljyn määrän n.2rkl ja sen lisäksi mukaan tiputin 10-20 tippaa lakritsin hajuista tuoksuöljyä.
Kun jalkakylpypommit ovat valmiit, ne säilyvät kauniina lasipurkissa. Käyttöä varten tarvitset vadin ja niin kuumaa vettä, kun jalkasi vaan kestävät. Lisäarvoa kokemukselle tuo mukava asento, hyvä lehti tai lempisarja, jota voi huoletta 10-15min jalkojen liotuksen aikana katsoa. Nämä jalkakylpypommit kuivattavat ihoa jonkun verran, nostaen esiin kaiken epäpuhtauden ja karkeuden jaloista. Ihon kuoriminen tai jalkojen raspaaminen (omalla vastuulla) sekä jalkojen huolellinen kosteustus saa karkeatkin kantapäät pehmenemään.

Huom! Jos käytät elintarvikeväriä muista, että maltti on valttia. Ethän kuitenkaan halua, että jalkasi muuttuvat vaikkapa vihreiksi jalkakylvyn aikana. Toinen huomionarvoinen seikka on se, että kun sekoitat kuivat ja märät aineet keskenään, tee se nopeasti. Näin sitruunahapon sihisevyys ei sihise kulhossa vaan jotain säästyy myös rentouttavaan jalkakylpyhetkeen.

Rentouttavia jalkakylpyja!